Tobias


Gefascineerd door geluid

Tobias is altijd gefascineerd door geluid en muziek. Al op zeer jonge leeftijd was hij geïnteresseerd in het geluid van bijvoorbeeld ventilatoren, helicopters en straalmotoren, sirenes, kerkklokken en uiteraard: muziek. Al vroeg is Tobias gestart met drumles en later kwamen daar ook nog andere instrumenten bij. Hij speelt nu drums, gitaar, basgitaar, toetsen, accordeon en hij zingt. 

Tobias Rabelink staat voor het geluid van een straalmotor
Een straalmotor van dichtbij.

Gevoel voor taal

Tobias is geboren in 1994 in Amsterdam. Hij heeft het syndroom van Williams Beuren. Dit kenmerkt zich onder meer door een hoge taalvaardigheid. Tobias spreekt vloeiend Engels, Duits en Walliser Titsch, het lokale dialect in Bellwald, een plaats in Zwitserland waar Tobias graag heen gaat. Tobias woont met begeleiding en met veel plezier in een woongroep. Hij maakt gebruik van dagbesteding waaronder Theater Totaal in Nieuwegein, daar is hij multi instrumentalist bij de band Total Loss. Met de band Total Loss heeft hij in 2017 weer op het Knoopgala opgetreden met het lied "De Paardengek". Tobias speelt hier de bas. Tobias heeft in 2017 een aantal gedichten ingediend bij "Special Arts" in het kader van het  Andere Gedicht.

Tobias rabelink als klein jogetje achter het drumstel.
Tobias als 9-jarige achter het drumstel.

Muzikale avonturen

Met erg veel plezier kijkt Tobias terug op zijn vele muzikale avonturen. Op zijn school in Hilversum speelde hij in de schoolband. Op de Muziekschool speelde hij vele jaren in meerdere bandjes. In 2010 deed hij een rap met Ali B in de Sinterklaas-show van Paul de Leeuw. Hij deed in 2011 mee in de TV serie 'Down met Johnny Rocks' en was de bassist van de band 'The Garden of Love'. Met die band trad hij onder meer op op het Bevrijdingsfestival in Zwolle en speelde hij op Pinkpop. En de band trad met succes op tijdens een muziekfestival in Roemenië. Ook deed hij mee met Funpop in 2016. Hij werd begeleid door de Fezz band en behaalde met zijn eigen song 'Muziek, muziek, muziek!' de tweede plaats.

Naast een eigen carrière speelt Tobias sinds 2014 ook in de band Total Loss van Theater Totaal uit Nieuwegein. Hij speelt hier diverse instrumenten; percussie, gitaar en zang.


Singer-song writer

Tobias is gestart met het schrijven en componeren van songs. Hij wordt daarbij begeleid door zijn coach Roland Jenster. Dat heeft inmiddels geleid tot zijn eerste CD: 'Muziek! muziek! muziek!', mede mogelijk gemaakt door Stichting Laren Jazz. Op de CD staat een gevarieerde collectie van pop, rock en wereldmuziek. Het nummer 'De Zuigwagen Blues' heeft hij samen met Tim Knol en het Metropole orkest mogen spelen in theater Carré, Amsterdam, tijdens het Knoopgala gepresenteerd door Paul de Leeuw. Ook de opname van dit live optreden staat op de CD, die u hier kunt bestellen. Meer foto's en video's van het Knoopgala, dat op  27 december door de NPO is uitgezonden, vind je op de speciale pagina van het Knoopgala!

 

De CD is gepresenteerd middels een CD presentatie en live optreden met band. 

Tobias Rabelink op basgitaar samen met Tim Knol
Het Knoopgala 2016 met Tim Knol